Ózonos tisztítás

Az ózon tisztítás hatása

A legerősebb fertőtlenítő, a XIX. század óta.

Az ózont már a 19. század óta használják fertőtlenítésre, ez az egyik legerősebb oxidálószer. Mindez instabil szerkezetének köszönhető: közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens oxigénre bomlik. Ha oxidálható anyagokkal érintkezik ( baktériumok, vírus, gomba, stb…), azonnal reakcióba lép vele és megsemmisíti azt. Mivel gáz, a legkisebb helyre is beférkőzik, és hihetetlen hatékonyan tisztít, fertőtlenít.

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, -kórokozótól függően- akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Nincs olyan kórokozó, mely ellen tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penészgombák elleni harcban hatékony megoldást jelent. A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti, legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer vagy dohos szag. Az élősködőkkel is leszámol, mint pl: poratka, ágyi poloska, zsizsik.

Egészségre ártalmas?

Az ózon semlegesülésülésének ideje szobahőmérsékleten kb. 20 perc. A gáz ekkor visszaalakul stabil oxigénné, ezért nem szennyezi a környezetet, környezet kímélő.

További információ az ózonról itt!

A témával foglalkozó cikkek:

https://infostart.hu/belfold/2020/04/02/ahol-ez-bevetik-ott-el-fog-pusztulni-minden-virus

https://www.thailandmedical.news/news/ozone-can-be-used-to-destroy-the-new-coronavirus-and-disinfect-areas

https://www.74nullanulla.hu/cikkek/2020/03/27/mar-a-mentosok-is-ozonos-tisztitast-vegeznek-kaposvaron-is-egyre-tobben-fordulnak-a-legujabb-fertotlenitesi-eljarashoz.html

Eszközeink: